Plombiranje zuba spada u 5 najčešćih razloga za posetu stomatologu. Ako je već došlo do oštećenja zuba karijesom, veoma je važno da što pre reagujete kako bi se kvar sanirao u što ranijoj fazi i izbegle se komplikacije. Ukoliko oklevate zbog straha od bola, znajte da je u ordinaciji Magic Dent stavljanje plombe bezbolna stomatološka intervencija zbog upotrebe lokalnog anestetika.

Naši stomatolozi i sestre će rado odgovoriti na sva vaša pitanja i nedoumice kada su u pitanju plombe za zube. Javite nam se još danas da zakažete pregled i na vreme započnete lečenje zuba!

POZOVITE NAS

Kada i zašto je neophodno plombiranje zuba?

Kada se pojavi karijes, on se u početnoj fazi javlja na površini zuba. Tada on “napada” gleđ tako što je razgrađuje, što mu onda omogućava da prodre dublje u dentin i zahvati druge delove zuba, uključujući i živac. Oštećenje koje karijes ostavi za sobom se mora sanirati.
Kada dođete na pregled u ranoj fazi razvoja karijesa, stomatolog će prvo da odstrani karijes sa zuba, a zatim će otpočeti popravku zuba. Praznine koje su nastale tokom razvijanja i uklanjanja kvara popuniće plombom. Osim da popuni rupu u zubu, svrha zubne plombe je i da zaštiti zub od novog kvara, kao i da mu da odgovarajući oblik.
Ukoliko stomatolog utvrdi da je oštećenje zuba u odmaklijoj fazi, prvo mora sprovesti lečenje zuba, pa pristupiti plombiranju u sledećoj poseti.

Uz svako plombiranje zuba dobijate i višegodišnju garanciju od naših Magic Dent stručnjaka

9 razloga za plombiranje zuba baš u ordinaciji Magic Dent

Svaki stomatolog će vam reći da su zubi pravo blago i da se treba boriti da se svaki od njih što duže očuva. Zato nije svejedno kome ćete prepustiti brigu o vašim zubima. U našoj ordinaciji vas očekuje sledeće:

 1. Bezbolna intervencija.
 2. Iskusni stomatolozi koji će odmah uočiti problem i sa sigurnošću odrediti najbolji tok lečenja.
 3. Briga i o zdravlju i o estetici – od naših stomatologa možete očekivati vrhunsku uslugu lečenja, ali posebnu pažnju poklanjamo i estetici u stomatologiji, tako da će vaša plomba na zubu biti praktično neprimetna.
 4. Moderna tehnologija i najkvalitetniji materijali koji su dostupni na tržištu.
 5. Višegodišnja garancija na svaku plombu postavljenu u našoj ordinaciji, upravo zbog vrhunskog kvaliteta materijala koje koristimo za plombiranje zuba.
 6. Prijatan ambijent i osoblje uvek spremno da vas ohrabri i odgovori na vaša pitanja u vezi sa anestezijom, ponašanjem posle stavljanja plombe za zube, ili pak o vrstama plombi – npr. da vas informiše o tome da li su amalgamske plombe štetne i da li se i dalje koriste, da li je tzv. bela plomba dovoljno efikasna i otporna, i sl.
 7. Kompletno opremljena stomatološka ordinacija u kojoj je dostupno i snimanje zuba, koje je ponekad neophodno pre nego što se otpočne lečenje i plombiranje zuba, i što predstavlja značajnu uštedu vašeg vremena.
  Prijatan ambijent u ordinaciji olakšaće i ulepšaće vam plombiranje zuba.
 8. Procena da li stara plomba za zube koju imate treba da se menja, kao i usluga zamene plombi koje su dotrajale ili ispale.
 9. Korektan odnos cene i kvaliteta – iako je nezahvalno govoriti o konkretnim ciframa, budući da za plombiranje zuba cena varira u zavisnosti od složenosti situacije, ipak možete biti sigurni da ćete na licu mesta, kada utvrdimo stanje i najbolji tok lečenja, dobiti jasne informacije na temu cena plombiranja zuba.

Ukoliko utvrdimo da vam je neophodna plomba za zub, budite uvereni da će ona biti izrađena od kvalitetnih materijala i postavljena tako da se ni ne primećuje, a da traje dugo.

Kontaktirajte nas i napravite prvi korak ka očuvanju zdravlja vaših zuba!

ZAKAŽITE PREGLED