Mislite da vam je potrebno vađenje zuba? Ukoliko osećate izuzetno jak bol ili ste primetili da vam se bolni zub klima ili da vam se skroz odlomila krunica zuba, moguće je da ste zaista kandidat za vađenje zuba.

Jedini način da saznate da li je zub za vađenje ili ne je da odete na pregled kod stomatologa. Ako se ispostavi da je vađenje jedino rešenje za vašu situaciju, znajte da ste u ordinaciji Magic Dent u sigurnim rukama.

Očekuju vas iskusni tim, pouzdana dijagnostika i brzo i bezbolno vađenje zuba u lokalnoj anesteziji!

ZAKAŽITE PREGLED

Vađenje zuba u ordinaciji Magic Dent

U našoj ordinaciji je vađenje zuba deo svakodnevne, dugogodišnje prakse te vam stoga brzo i sa potpunom pouzdanošću možemo reći da li zub mora da se vadi. U dijagnostici i proceni nam, osim znanja i iskustva, pomaže i digitalni rendgen aparat. Zahvaljujući njemu, na licu mesta možete snimiti zub i uštedeti vreme.

Sve vrste vađenja zuba na jednom mestu

U ordinaciji Magic Dent radimo sve vrste vađenja zuba:

  1. Rutinsko vađenje zuba – kada zub može lako da se izvadi pomoću odgovarajućih instrumenata (klešta);
  2. Komplikovano vađenje – kada, usled nepravilnog polozaja zuba, ili destruisanog zuba, gde je ostao samo koren(i), neophodna posebna tehnika vadjenja zuba
  3. Hirurško vađenje zuba – kada je koren zuba toliko zakrivljen, ili je zub poluimpaktiran ili impaktiran da vađenje zuba mora da obavi oralni hirurg tako što odigne desni, ukloni deo kosti i izvadi zub ili zaostao koren zuba.

Rutinsko vađenje zuba kleštima

Bezbolno vađenje zuba i saveti za oporavak

U ordinaciju Magic Dent možete doći na vađenje zuba bez straha od bolova i komplikacija, jer ovu intervenciju obavljaju iskusni stomatolozi, brzo ali pažljivo, i uz upotrebu lokalne anestezije.

Ono što naše pacijente najviše zanima je kako da se ponašaju posle vađenja zuba, koji je uobičajen tok oporavka, koliko dugo rana zarasta, kada i šta mogu da jedu i piju, i slično. Zato smo napisali poseban blog post na temu oporavka nakon vađenja zuba.

Naši stomatolozi vam stoje na raspolaganju za pitanja i savete u vezi sa vađenjem zuba uživo u ordinaciji, kao i putem mejla i telefona.

KONTAKTIRAJTE NAS

Vađenje zuba je bezbolno zbog lokalne anestezije

Zašto je važno blagovremeno vađenje zuba?

Svesni smo da pacijentima vađenje zuba zvuči kao jako bolno i neprijatno iskustvo, i da zbog toga odlažu posetu zubaru. Zato moramo naglasiti sledeće 3 stvari:

  1. Tegobe koje osećate ne moraju nužno da znače da je vaš zub za vađenje! Stomatološki pregled je jedini način da se ustanovi da li je vađenje zuba jedino rešenje. Svaki stomatolog nastoji da sačuva svaki zub koji se da sačuvati. Ponekad je moguće spasiti zub uz endodontsko lečenje ili uz pomoć krunica odnosno navlaka za zube. Tek kada nastupi uznapredovala parodontopatija, duboki lom zuba ili uznapredovala destrukcija zuba – njegovo vađenje postaje jedina opcija.
  2. Ukoliko odlažete neophodno vađenje zuba, rizikujete komplikacije! Odlaganjem ove intervencije rizikujete različite komplikacije i neprijatnosti. Za početak, bolovi će postajati sve intenzivniji, a zatim će se javiti i otok odnosno upala, a vađenje zuba pod upalom je komplikovanije i bolnije. Takođe, rizikujete dalje širenje infekcije.
  3. Vađenje zuba je ponekad neophodno kao deo ortodontske terapije, npr. pre postavljanja fiksne proteze. U tom slučaju je veoma važno da poslušate savet ortodonta u vezi sa vađenjem zuba, da biste došli do željenih rezultata – savršeno pravilnog i zdravog osmeha. Ovde je najčešće potrebno vađenje (impaktiranih) umnjaka.

Ne odlažite vađenje zuba! Zakažite pregled već danas, rešite se bolova i sačuvajte svoje zdravlje.

POZOVITE NAS