Vađenje umnjaka sa ili bez operacije

Pitate se da li vam je potrebno vađenje umnjaka? Ako vas muči nešto od sledećeg:

 • otežano otvaranje usta i bolovi u vilici,
 • bol, otok i temperatura,
 • utisak da su vam se zubi pomerili i da više nemaju tako pravilan raspored,

tada su velike šanse da vam umnjaci prave problem i da je rešenje njihovo vađenje.

Jedini način da saznate da li ste kandidat za vađenje umnjaka ili vaše tegobe imaju neki sasvim drugi uzrok, jeste – stomatološki pregled!

U ordinaciji Magic Dent vas čekaju iskusni stomatolozi i oralni hirurzi koji će pouzdano utvrditi šta je najbolje za vas, a umnjak izvaditi sa ili bez operacije, i to brzo, stručno i bezbolno.

ZAKAŽITE PREGLED

Vađenje umnjaka: Šta da očekujem?

Vađenje umnjaka je česta intervencija u stomatologiji i jedan od najčešćih zadataka koje ima oralna hirurgija. Da li će vam biti potrebna operacija umnjaka ili će oni biti izvađeni rutinski, kao obično vađenje zuba, zavisi od više faktora.
Iako rutinsko vađenje umnjaka zvuči bezbolnije i “manje strašno” od hirurškog, nemojte se plašiti operacije ako vam je ona potrebna. Naime, u oba slučaja se koristi anestezija, tako da su obe intervencije bezbolne.

Kako izgleda obično vađenje umnjaka?

Ako vam je umnjak sasvim iznikao, onda ste kandidat za vađenje umnjaka bez operacije. U tom slučaju vam sleduje najobičnije vađenje zuba: dobićete anesteziju i za desetak minuta biti gotovi!

Šta kada mora hirurško vađenje umnjaka?

Vađenje umnjaka hirurškim putem sledi kada:

 1. je umnjak iznikao samo delimično;
 2. umnjak nije iznikao uopšte, ali svakako mora da se izvadi.

U navedena dva slučaja je neophodna operacija umnjaka, koju radi oralni hirurg, koji je posebno usko specijalizovan za ovakve zahvate. U ovom slučaju treba da očekujete intervenciju nešto dužu od običnog vađenja zuba, koja traje u proseku oko pola sata. Trajanje operacije zavisi od položaja umnjaka pa se može desiti da budete gotovi i za 20 i za 45 minuta.

Šta me čeka kada je za umnjak vađenje operacijom jedino rešenje?

Ovo je veoma često pitanje zabrinutog pacijenta. Budite bez brige, jer je hirurško vađenje umnjaka rutinsko i bezbolno. Posle početka dejstva lokalne anestezije oralni hirurg pravi rez u desnima, u predelu umnjaka. Vi ne osećate ništa zbog dejstva anestezije! Zatim slede vađenje umnjaka, ispiranje rane i na kraju njeno ušivanje. Skidanje konaca ili sledi na kontroli, ili nije ni potrebno.

U retkim slučajevima kada zbog straha ili nekog drugog razloga lokalna anestezija nije dovoljna, moguća je i operacija umnjaka uz analgosedaciju.

Zašto nikako ne treba da odlažete vađenje umnjaka

Vađenje umnjaka nije nešto čega treba da se plašite i što treba da odlažete. Objasnićemo i zašto.
Sa problemima koje izazivaju umnjaci se obično srećemo posle 20. godine života. Tada su nam uveliko nikli ostali zubi i zauzeli svoj položaj. Rast umnjaka tu može da napravi pravu pometnju na sledeće načine:

 1. Umnjak raste i toliko pogura ostale zube u vilici da poremeti njihov raspored i naruši i estetiku i zdravlje. Jer pravilan niz zuba je jako važan za nesmetano pravilno održavanje oralne higijene i prevenciju karijesa i oboljenja desni.
 2. Umnjak ne iznikne sasvim (tzv. impaktirani umnjak) ali ipak izaziva probleme u vidu bolne upale ili pojave ciste. Jedino rešenje ovih neprijatnosti je vađenje impaktiranog umnjaka.
 3. Umnjak ne iznikne uopšte ali je bolje da se preventivno izvadi. Pitate se zašto? Na primer: pre postavljanja fiksne proteze ortodont traži snimak zuba, na osnovu koga konstatuje nedostatak prostora u vilici. Tada se preporučuje vađenje umnjaka, da rezultati ortodontske terapije ne bi bili ugroženi.

Ne dozvolite umnjacima da vam naprave pometnju, poremete planove i izazovu bolove i neprijatnosti: KONTAKTIRAJTE NAS.

Vađenje umnjaka u ordinaciji Magic Dent – profesionalno i bezbolno

Kada nam se javite zbog problema za koje se ispostavi da ih uzrokuju umnjaci, očekujte sledeće:

 • Stručnost i iskustvo naših stomatologa odnosno oralnih hirurga.
 • Brzu i pouzdanu dijagnostiku.
 • Dostupnost kompletne stomatološke usluge, od snimanja zuba, preko rutinskog do hirurškog vađenja umnjaka.
 • Bezbolnu intervenciju zbog upotrebe anestezije.
 • Profesionalnost i razumevanje od strane našeg osoblja.
 • Udobnu i moderno opremljenu ordinaciju.
 • Pristupačnost za savete i odgovore na pitanja u vezi sa tokom intervencije i oporavka.
 • Transparentnost cena, jer za vađenje umnjaka cena naravno zavisi od načina vađenja, ali čim ustanovimo kakvo vađenje zahtevaju vaši umnjaci, odmah ćemo vam to jasno izložiti:
  1. Rutinsko vađenje zuba – 3 000 RSD
  2. Komplikovano vađenje zuba – 5 000 RSD
  3. Hirurško vađenje zuba – 12 000 RSD

U ordinaciji Magic Dent ste u sigurnim rukama. Pozovite nas i dođite da otkrijemo uzrok problema koji vas muči i nađemo najbolje i najbezbolnije rešenje, potpuno prilagođeno vašim potrebama!

POZOVITE NAS