Izbeljivanje zuba u stomatološkoj ordinaciji Magic Dent je bezbolan, komforan i visoko efikasan tretman.

Beljenje zuba može se, manje ili više učinkovito, postići na različite načine. Mi bismo vam, kao najsigurnije i najefikasnije metode, preporučili na prvom mestu lasersko izbeljivanje zuba, a zatim i kućno beljenje zuba folijama.

Za obe metode se možemo pohvaliti zadovoljnim klijentima, vrhunskim rezultatima i višegodišnjim iskustvom.

Lasersko izbeljivanje zuba

Ovo su glavne prednosti laserskog izbeljivanja, koje predstavlja najefikasniji i najbrži način izbeljivanja zuba u odnosu na druge metode:

Tretman obično zahteva samo jednu posetu stomatologu.

Izbeljivanje traje samo 20-40 min.

Rezultati mogu biti vidljivi i nekoliko godina.

Tretman je potpuno bezbolan.

Izbeljivanje zuba laserom nije štetno za zube.

Moguće je izbeljivanje i kod osetljivih zuba.

Tretman je bezbedan po opšte zdravlje pacijenta.

Laserski tretman traje samo 20 minuta, a rezultati su maksimalni. 
Zakažite profesionalno izbeljivanje zuba!

POZOVITE NAS

Lasersko beljenje zuba u ordinaciji Magic Dent

Za ordinacijsko beljenje zuba laserom koristimo preparate koji omogućavaju izbeljivanje zuba već u roku od jednog ili maksimalno dva tretmana!

Takođe, u našoj stomatološkoj ordinaciji koristimo najnapredniji diodni laserski sistem BIOLASE. Glavne prednosti koje pruža ovaj laserski sistem je to što:

 • omogućava duplo brži tretman od svih drugih metoda izbeljivanja zuba;
 • se boja zuba može posvetliti za 3 do 9 nijansi!

Pre i posle izbeljivanja zuba - Magic Dent

Kućno izbeljivanje zuba folijom

Za potrebe beljenja zuba kod kuće izrađuju se specijalne folije. One naime odgovaraju obliku svakog pojedinačnog zuba u vilici.

Glavne karakteristike ove metode izbeljivanja zuba su:

 • Folije se nose tokom spavanja.
 • Koriste se niže koncentracije supstance za izbeljivanje.
 • Beljenje zuba folijama traje nekoliko dana.
 • I ova vrsta tretmana se mora vršiti pod kontrolom stomatologa.

Ukoliko niste zadovoljni bojom svojih zuba, konsultujte se sa našim stručnjacima. Stojimo vam na raspolaganju za savetovanje, zakazivanje termina pregleda i rešavanje vašeg problema po vašoj meri!

POZOVITE NAS

Šta se događa tokom procesa izbeljivanja zuba?

Preparati koji se danas koriste za izbeljivanje zuba uglavnom su na bazi vodonik-peroksida (hidrogena) ili karbamid-peroksida. Tokom primene ovih preparata u zubima se odigrava proces oksidacije. Tada preparat prolazi kroz poroznu strukturu zuba i oksidiše interprizmatske naslage, koje su se tu nataložile tokom vremena.

Kako tačno izgleda lasersko izbeljivanje zuba?

1. korak – priprema.

Priprema pre započinjanja terapije beljenja podrazumeva:

2. korak – utvrđivanje boje zuba.

Pre počinjanja procesa izbeljivanja neophodno je utvrditi boju zuba pacijenta, kako bi se mogli proceniti krajnji efekti.

3. korak – zaštita mekih tkiva.

Zaštita mekih tkiva vrši se opaldamom. On se postavlja na desni oko zuba koji se tretiraju. Učvršćivanje opaldama se vrši polimerizacijom. Cilj je da se spreči kaustično delovanje sredstva za izbeljivanje, tj. nagrizanje tkiva!

4. korak – izbeljivanje zuba.

Kao sredstvo za izbeljivanje u ordinaciji Magic Dent koristimo vodonik peroksid u koncentraciji od 38%-40%. On se u obliku gela nanosi na zube i aktivira pomoću laserske svetlosti. Iz aktiviranog gela se oslobađa kiseonik koji prodire u strukturu zuba. On mehanički odstranjuje pigmente iz zubne strukture. Na taj način se vrši najefikasnije moguće izbeljivanje zuba.

Nuspojave i rezultati procesa beljenja zuba

Sam proces izbeljivanja nosi određene propratne efekte. Oni mogu da dovedu do neprijatnosti kod pacijenata, kao na primer sledeće situacije:

 • Ukoliko desni nisu adekvatno zaštićene, sredstvo za izbeljivanje ih može hemijski oštetiti.
 • Često se javlja povećana osetljivost zuba na hladno i na druge nadražaje.
 • Uvek treba paziti da rezultat procesa izbeljivanja ne bude isuviše svetla boja zuba (tzv. “over-bleaching”), jer to ostavlja utisak neprirodnih zuba.

Kako bi se ovakvi efekti izbegli ili umanjili, uvek se savetuje da se izbeljivanje zuba obavlja u konsultaciji sa stomatologom!

Trajnost efekata beljenja zuba

Vrlo je bitno istaći da efekat beljenja nije trajan. Efekti beljenja najčešće traju od 1 do 2 godine. Opet, sve zavisi od osnovne boje zuba, kao i od svakodnevnih životnih navika pojedinca. Što se laserskog izbeljivanja zuba tiče, samo jedan tretman ponavljanja je dovoljan da povrati početni rezultat.

Savet stručnjaka:

Kako bi vam rezultati tretmana trajali što duže, pazite na higijenske navike, kao i na navike u ishrani. Naime, ukoliko pravilno održavate oralnu higijenu i redukujete upotrebu hrane i pića sa jakim pigmentima, kao i upotrebu cigareta, efekti beljenja će se videti i nekoliko godina!

Vremenom, zubi će polako tamneti i “vraćati se” u prirodnu boju. Zato je najbolje ponavljati proceduru izbeljivanja jednom godišnje.

Da li izbeljivanje zuba ima ograničenja?

Procedura izbeljivanja zuba nije svemoguća. Stoga je dobro upoznati se sa nekim njenim ograničenjima:

 • Izbeljivanjem se ne mogu otkloniti crne ili braon prebojenosti koje su posledica karijesa zuba. Zubi se obavezno moraju popraviti pre započinjanja beljenja.
 • Izbeljivanjem se ne mogu izbeliti prebojenosti koje su posledica starih amalgamskih plombi. Ponekad se oksidi metala toliko uvuku u zubno tkivo da nastanu trajne prebojenosti. Ovaj problem se, u najvećem broju slucajeva, može rešiti zamenom “sivih” plombi savremenim, kompozitnim (belim) ispunima.
 • Izbeljivanjem se ne mogu rešiti fluorotične mrlje kod pacijenata koji su unosili velike količine fluora. Fluor se naime u nekim mestima nalazi u ogromnim količinama u vodi za piće.
 • Sličan problem se javlja i kod pacijenata sa jakim tetraciklinskim prebojenostima, odnosno kod pacijenata koji su kao deca primali tetraciklinske preparate zbog infekcije uha.

Izbeljivanje zuba u Beogradu

Što se tiče izbeljivanja zuba – Beograd je grad sa mnogo stomatoloških ordinacija koje nude upravo ovu uslugu. Međutim, stručnost i savesnost pri radu ne sreće se u svakoj od njih.

Kroz naše dugogodišnje iskustvo sa zadovoljnim pacijentima uverili smo se da je izbeljivanje zuba oblast u kojoj rezultatima našeg rada možemo da se ponosimo!

Mi vam garantujemo potpunu posvećenost vašim zahtevima, kao i primenu onih tretmana za koje se prethodno dogovorimo. U vrhunske rezultate ćete se sami uveriti.

Zakažite konsultaciju i pregled pozivom na jedan od naših brojeva telefona, svakog radnog dana od 11h do 19h.

Pozovite na fiksni

Pozovite na mobilni