Zubni implanti rešavaju problem gubitka zuba. Implanti su zapravo titanijumski šrafovi cilindričnog oblika. Njihov zadatak je da zamene koren zuba. Na njih se postavlja odabrano protetsko rešenje, obično krunica. Tako se dobija zamena za zub koji nedostaje, koja u svakom smislu oponaša prirodni zub.

Ukoliko želite da nadoknadite jedan ili više izgubljenih zuba tako da vam te nadoknade traju dugo i omoguće vam komfor prilikom žvakanja, kao i savršen izgled i oblik zuba, zubni implanti su najbolji izbor za vas.

Ne očajavajte zbog gubitka zuba! Pozovite nas i dođite na pregled kod naših stručnjaka za implantologiju sa dugogodišnjim iskustvom. Zajedno ćemo naći rešenje i vratiti vam blistav osmeh i samopouzdanje!

ZAKAŽITE PREGLED

Pogledajte neke od naših radova:

Zubni implanti su idealno rešenje za problem nedostatka zuba u vilici!Pre i posle - Zubnim implantima možete doći do savršenog osmeha!

Kada su zubni implanti najbolji izbor?

Ako ste iz nekog razloga izgubili jedan ili više zuba, sigurno vas zanima kako da ih nadomestite. Verovatno biste to želeli da uradite na što bezbolniji, brži i povoljniji način. Možda čak i odlažete rešavanje ovog problema iz straha od neprijatnosti i velikih troškova.

U nastavku teksta saznaćete šta se dešava kada se izgubljeni zubi ne nadoknade implantatom ili nekom drugom protetskom nadoknadnom. Saznaćete i da li su implantati zuba najbolje rešenje za vašu situaciju.

Posledice gubitka zuba

Ovom prilikom želimo da vas podsetimo da nedostatak zuba nije samo estetski, već i zdravstveni, ali i psihološki problem.

Naime, gubitak čak i samo jednog zuba vremenom negativno utiče na izgled lica, samopouzdanje, funkciju žvakanja.

Kada dođe do gubitka više zuba, to se neminovno u velikoj meri negativno odrazi na crte lica, nevoljnost da se osmehujemo, kao i na ishranu i varenje hrane. Sa estetske tačke gledišta izgleda kao da brže starimo (upali obrazi, više bora, skupljene usne).

Zato je važno da što pre reagujete i iskoristite neko od rešenja koja nude protetika (krunice, mostovi, proteze) i implantologija.

Da li su zubni implantati rešenje za mene?

Ako vam nedostaje samo jedan, nekoliko, ili pak svi zubi, u svim ovim slučajevima vi ste kandidat za ugradnju implantata.

Jedino što se može isprečiti je nedovoljna količina kosti da bi se ugradio implant zuba. Međutim, ova prepreka se može rešiti intervencijom koja se zove augmentacija kosti.

Takođe, ukoliko ste pušač, treba da znate da je utvrđeno da pušači imaju manje šanse za uspešnu integraciju implantata. Pušačima savetujemo da smanje ili ostave pušenje kako bi bili dobri kandidati za ugradnju implantata. 

Vaše godine u trenutku ugradnje zubnih implantata nisu važne. Ono što jeste važno je to da ste dobrog opšteg zdravlja i da redovno i pravilno održavate oralnu higijenu pre i posle ugradnje implantata.

U stomatološkoj ordinaciji Magic Dent rado odgovaramo na sva pitanja i rešavamo vaše dileme u vezi sa ugradnjom zubnih implantata.
Dođite da porazgovaramo i napravimo plan!

POZOVITE NAS

Zubni implanti – ugradnja

Ugradnja implantata je hiruška procedura kojom se implantat postavlja u kost gornje ili donje vilice. Ova procedura je bezbolna zahvaljujući primeni anestezije. Ugradnja zubnog implanta obuhvata 3 faze:

1. Faza: Stomatološki pregled i snimanje zuba

Tokom pregleda stanja u ustima pacijenta, a pre donošenja konačnog plana terapije, neophodno je izvršiti preciznu rendgen dijagnostiku, koja je dostupna u sklopu ordinacije Magic Dent. 3D Snimanje zuba i vilice omogućava uvid u stanje kosti i anatomske strukture koje svojim položajem nekada mogu da otežaju ugradnju implantata.

Jedan od važnijih faktora uspešnosti terapije implantima su i zdravlje i higijena usta i zuba pacijenta, pa se tokom pregleda utvrđuje i da li postoji potreba za nekom dodatnom intervencijom, lečenjem zuba i sl.

Ukoliko želite funkcionalno i dugotrajno protetsko rešenje, neophodno je sagledati kompletnu situaciju u ustima i tek tada predložiti zubni implantat za terapiju.

2. Faza: Hirurški deo procesa

U hirurškom delu implantacije zubni implanti se operativnim putem postavljaju u vilične kosti. Oni imitiraju koren zuba i služe kao nosači budućih protetskih nadoknada.
Ukoliko postoji niži nivo kosti u gornjoj ili donjoj vilici, hirurškim tehnikama – kao što su gore pomenuta augmentacija kosti, kao i sinus lift, u gornjoj vilici.

Neprijatnost ili bol nakon ugradnje zubnog implantata uobičajeni su u prvim danima nakon ugradnje. Nakon ugradnje implantata u kost, obično je potrebno 2 do 4 meseca da koštano tkivo sraste sa implantom.

Međutim, postoje slučajevi kada ugradnja implantata može da usledi odmah nakon vađenja zuba, a postavljanje protetske nadoknade odmah posle ugradnje implantata.

Stabilnost implantata proveravamo uz pomoć aparata koji nam pokazuje čvrstoću veze, kao i kontrolnim rendgen snimkom koji radimo na licu mesta u našoj ordinaciji. Ukoliko su svi parametri zadovoljavajući, implant zuba se definitivno može opteretiti suprastrukturom a i protetskom nadoknadom!

Zubni implanti se operativno ugrađuju u viličnu kost.

3. Faza: Protetski deo procesa

Kada je period srastanja gotov, na zubni implant se postavlja deo koji se zove suprastrukura. Ovaj deo ima ulogu nosača ili veze između implanta i protetske nadoknade. Na njega se naime cementiraju ili ušrafljuju protetske nadoknade.
Zatim se uzima otisak za izradu krunice i to pomoću intraoralnog skenera.

U ordinaciji Magic Dent smo se odlučili za upotrebu intraoralnog skenera, jer on uzimanje otiska čini izuzetno brzim, preciznim i komfornim, bez neprijatnosti i mana upotrebe otisne mase.

Nakon što se odlučite za vrstu krunice, sledi njeno šrafljenje ili cementiranje, i time je proces gotov.

Zubni implanti na našem tržištu

Usled sve veće potražnje za zubnim implantima, u našoj zemlji je registrovan veliki broj implantnih sistema. Kada su u pitanju zubni implanti cena je različita, dok su terapijske mogućnosti različitih implantnih sistema slične.

Kvalitetan implantni sistem mora da:

  • odgovori na sve zadatke predviđene hirurško-protetskom terapijom;
  • bude jednostavan za postavku;
  • ispuni zahtev da proizvođač garantuje za trajnost svog proizvoda.

Kao materijal za izradu endosealnih implantata se koristi titanijum. Zbog svojih bioloških, fizičkih, hemijskih i drugih karakteristika – titanijum je od samog početka moderne implantologije prvi materijal izbora.

Straumann implant

U stomatološkoj ordinaciji Magic Dent se koristi Straumann implant sistem, koji je vodeći u svetu. Posebno smo ponosni na sertifikat preferiranog partnera koji smo dobili od njih!

Pouzdanost, kvalitet i garancija su samo neke od karakteristika zbog kojih koristimo Straumann implante.

Zubni implanti – iskustva sa uspešnošću njihove ugradnje

Uspešnost ugradnje odnosno prihvatanja implantata je izuzetno visoka – preko 95%! Dobrom dijagnozom, planom terapije, stručnom ugradnjom, odnosno adekvatnim i kvalitetnim protetskim rešenjem danas je moguće nadoknaditi nedostajuće zube uz maksimalno očuvanje zdravog zubnog tkiva! Takođe, kod bezubih osoba je moguće dodatno stabilizovati mobilne protetske radove, čineći život neuporedivo lakšim i komfornijim.

Takođe, pod uslovom da se nakon ugradnje implanta pravilno održava oralna higijena, zubni implanti mogu trajati doživotno.

Implanti zuba vraćaju samopouzdanje

Zubni implanti drastično poboljšavaju kvalitet života i vraćaju poljuljano samopouzdanje. Kada su u pitanju implanti zuba cena može da varira, jer zavisi od više faktora. Zato je najbolje da zakažete pregled – tako ćemo najbolje moći da vam izložimo strategiju koja bi bila najbolja za vas, a samim tim i preciznu cenu.

Ukoliko su vam potrebni dentalni implanti, Beograd zaista nudi veoma širok izbor. U stomatološkoj ordinaciji Magic Dent čekaju vas iskusni implantolozi i najkvalitetniji implantni sistemi.

Pozovite nas i zakažite, stojimo vam na raspolaganju za sve informacije u vezi sa ugradnjom zubnih implantata!

POZOVITE NAS

Magic Dent - Zubni implanti su idealno rešenje za problem nedostatka zuba u vilici!

Šta su zapravo zubni implanti?

Zubni implanti su jednostavno rečeno titanijumski šrafovi cilindričnog oblika – time imitiraju korenove izgubljenih zuba. Osnovna funkcija zubnog implantata je da predstavlja nosač za protetske nadoknade, slično kao što to vrše koren zuba i krunica zuba.

Međutim, implantat nije novi zub. Kod prirodnih zuba, za razliku od implantata, postoji određeni prostor između zuba i kosti, u kome se nalazi periodoncijum, koji sadrži i periodontalna vlakna, koja imaju funkciju da prihvate i prenesu različite vrste pritisaka, odnosno sila, kojima su zubi izloženi u toku svakodnevne funkcije.

Ugradnja implantata je bezbolna, doduše hiruška, procedura – kojom se implantat postavlja u kost gornje ili donje vilice.

Izgubili ste zub ili više zuba? Ne očajavajte!

Pozovite nas i dođite na pregled kod naših stručnjaka za implantologiju. Zajedno ćemo naći rešenje i vratiti vam blistav osmeh i samopouzdanje!

ZAKAŽITE PREGLED