Postavka implanta na mestu nedostajućih zuba predstavlja prvi korak u rehabilitaciji i ponovnom uspostavljanju funkcije.
Drugi korak predstavlja izrada protetske nadoknade, krunice, mosta ili proteze, čime se završava posao stomatologa. Međutim, nakon završetka našeg posla, neophodno je da se pacijent pridržava uputstava koji su mu savetovani. Uputstva se odnose svakako na redovno održavanje oralne higijene korišćenjem četkice i paste za zube, kao i konca za zube. Ali kod protetskih radova na implantima to nije dovoljno. Neophodno je i prostore oko vratova implantata održavati čistim, da bi se sprečilo zadržavanje hrane i stvaranje zubnog plaka koji može da izazove nastanak zapaljenja mekih tkiva, a kasnije i kosti oko implantata. Ukoliko se ne vodi dovoljno računa o tim regijama vrlo lako se može dovesti u pitanje i opstanak samog implanta u ustima.

Iz svih prethodno navedenih razloga stomatolozi naše ordinacije preporučuju pacijentima sa ugradjenim implantima da koriste dodatna sredstva za održavanje oralne higijene. Odnosno da koriste neki od aparata na tržištu koji omogućuju ispiranje i čišćenje prostora oko implantata i krunica. Oni funkcionišu tako što se pod pritiskom raspršuje rastvor vode i nekog sredstva za ispiranje usta u te prostore. Na taj način se uklanjaju i ostaci hrane, a istovremeno se utiče i na smanjenje bakterija u tim regijama.

Aparat za održavanje higijene oko implantata.Održavanje oralne higijene nakon ugradnje implantata.

 

Zakažite svoj termin za pregled i savetovanje već danas!

Autor: Mr Sci dr Gavrilov Dragan

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

one + 8 =

© 2018 - Magic Dent - dsgn: shojke.com