Peskiranje zuba – profesionalno čišćenje zuba

Peskiranje zuba predstavlja detaljno čišćenje zuba, odnosno uklanjanje površinskih naslaga i pigmentacija na zubima. Time se ne samo zubima vraća blistav i čist izgled, već se oni, između ostalog, čuvaju od karijesa i upale desni. Peskiranje zuba traje kratko i bezbedno je, a zajedno sa skidanjem kamenca igra jako važnu ulogu u očuvanju oralnog zdravlja. Zato ne oklevajte, već zakažite redovan pregled još danas!

ZAKAŽITE PREGLED

Šta je peskiranje zuba i kako se radi?

Peskiranje zuba je, najprostije rečeno, profesionalno čišćenje zuba. Naime, koliko god mi revnosni bili u redovnom i pravilnom pranju i čišćenju zuba, određene naslage se neminovno formiraju na našim zubima i ne mogu se ukloniti u kućnim uslovima. O njima saznajte detaljnije u nastavku teksta.

Za ovaj stomatološki tretman se koristi poseban aparat za peskiranje zuba – peskir. On pod pritiskom izbacuje vodu u koju su dodate abrazivne čestice. Na taj način uklanjaju se i poslednje mrlje i naslage na zubima, kao što su pigmentacije, nastale taloženjem pigmenata iz kafe, čaja, hrane.
U ordinaciji Magic Dent za peskiranje koristimo moderni i efikasni specijalni aparat AIR-FLOW ili KAVO. Air flow čišćenje zuba vam daje mogućnost da birate ukus i veličinu abrazivnih čestica, a rezultati su vidljivi odmah!

Peskiranje zuba vršimo savremenim, modernim Air-Flow aparatom.
Kada se sa zuba ukloni kamenac, obično slede poliranje i peskiranje zuba. Na ovaj način je tretman zaokružen, zubi su i čisti i glatki i za nijansu belji (peskiranje zuba se zato preporučuje i pred profesionalno izbeljivanje zuba). Sva tri koraka su bezbolna i bezbedna i kratko traju.

Zašto je važno ukloniti zubni plak i druge štetne naslage sa zuba?

Kao što smo rekli, taloženje naslaga na zubima je neizbežan proces. Individualno je kojom brzinom će se štetne materije taložiti na zubima i koliko brzo će početi da izazivaju probleme ozbiljnije od estetskih.

O kakvim naslagama i mrljama se radi?

  1. Zubni plak – meke naslage na zubima, koje se ne mogu tako lako ukloniti običnim pranjem zuba, i koje sadrže mnogobrojne bakterije;
  2. Kamenac – tvrde naslage na zubima, koje nastaju kada se dentalni plak stvrdne tj. kalcifikuje, što postaje primetno na zubima, i nikako se ne može ukloniti u kućnim uslovima;
  3. Pigmentacije – fleke na zubima koje nastaju taloženjem pigmenata iz hrane, pića, cigareta.

Kada dentalni plak dovede do formiranja kamenca, narušen je ne samo izgled, već i zdravlje zuba. Naime, zubni kamenac predstavlja idealnu podlogu za dalje taloženje bakterija i nastanak karijesa, upale desni, parodontoze i drugih problema. Zato je redovno uklanjanje zubnog kamenca – obično na svakih 6 meseci, jako važno.

Skidanjem kamenca posao međutim nije gotov jer osim naslaga tu su i fleke odnosno pigmentacije. Kako bi se i one uklonile, potrebno je obaviti peskiranje zuba. Podsećamo vas da je ova rutinska procedura potpuno bezbolna, neškodljiva i kratkotrajna.

Peskiranje zuba naši stručnjaci vrše brzo i bezbolno!
Peskiranje zuba u ordinaciji Magic Dent

U ordinaciji Magic Dent pridajemo veliki značaj prevenciji i zato želimo da vas podstaknemo da na svakih 6 meseci dođete na redovnu kontrolu. Tada ćemo vam preporučiti skidanje kamenca ukoliko ustanovimo da je ono potrebno, zajedno sa peskiranjem zuba i njihovim poliranjem. Naravno, tom prilikom ćemo sanirati eventualne probleme koje izazivaju karijes ili neke bolesti desni, a na što bezbolniji i brži način, koristeći najsavremeniju opremu i materijale. U prijatnom i modernom ambijentu naše ordinacije čeka vas stručno i iskusno osoblje spremno da odgovori na svako vaše pitanje.
Za peskiranje zuba cena zavisi ne samo od individualnog cenovnika, već i od obima celokupne usluge. Obično se peskiranje zuba radi zajedno sa uklanjanjem kamenca i poliranjem. Vaše je da zakažete pregled, a naši stomatolozi će brzo i pouzdano ustanoviti šta vam je potrebno i postarati se da našu ordinaciju napustite sa zdravim i lepim osmehom.

POZOVITE NAS