Bezmetalne krunice su u estetskom smislu najbolje rešenje kada vam je potrebna protetska nadoknada u cilju promene oblika i/ ili boje zuba. Zbog odnosa kvaliteta (čvrstoće i dugotrajnosti) i cene, ova vrsta estetske intervencije na zubima je i najtraženija.

Magic Dent je prepoznao ovu tendenciju, kao i sve veću potrebu naših klijenata da se procedura izrade konačnih bezmetalnih krunica skrati. Zato smo se opremili najsavremenijom opremom za proizvodnju bezmetalnih krunica.

U Centru za digitalnu stomatologiju Magic Dent, bezmetalna krunica je gotova istog dana, za samo 2 sata!

POZOVITE NAS

Bezmetalne krunice | Magic Dent

Kada su u pitanju bezmetalne krunice, Beograd može da ponudi veliki izbor ordinacija u kojima možete ugraditi bezmetalne navlake za zube. Stomatološka ordinacija Magic Dent izdvaja se iskustvom, opremljenošću i individualnim pristupom svakom pacijentu. Kod nas izrada bezmetalne krune izgleda ovako:

 1. Pregled i dijagnostika. Stomatološkim pregledom utvrđujemo da li su vaši zubi zdravi i da li ste podesan kandidat za krunice za zube.
 2. Snimanje zuba. U našoj ordinaciji možete uraditi snimanje zuba na licu mesta, bez odlaska u posebne rendgen centre, i bez posebnog zakazivanja i čekanja.
 3. Uzimanje otiska zuba. Magic Dent Centar za digitalnu stomatologiju raspolaže savremenim aparatom koji se zove intraoralni skener, i koji omogućava potpuno komforno, neverovatno precizno i izuzetno brzo uzimanje otiska zuba.
 4. Digitalni plan terapije. Na osnovu introralnog skena, rendgen snimka i klinickog pregleda, pravi se digitalni model vaših budućih zuba. U ovoj fazi možete na ekranu videti vaš budući osmeh, bez bilo kakve intervencije na vašim zubima! Tek nakon vaše saglasnosti sa oblikom i dužinom zuba, pravimo model budućih zuba. Zatim ga postavljamo u vaša usta, opet bez bilo kakvih intervencija na vašim zubima. Ove dve faze se zovu Digitalni Wax-Up i Mock-Up budućih zuba.
 5. Izbor nijanse. Naši pacijenti su uključeni u planiranje izrade krunica. Možete izabrati nijansu koja vam odgovara, i zahvaljujući kompjuterskoj tehnologiji, videti kako će izgledati vaš zub ili zubi nakon postavke krunice.
 6. Brušenje zuba. Kod ugradnje bezmetalne krunice brušenje zuba je neminovno, ali i bezbolno zahvaljujući upotrebi lokalne anestezije.
 7. Izrada bezmetalne keramičke krune. Zahvaljujući modernoj opremi za proizvodnju bezmetalnih krunica, vašu finalnu krunicu možemo izraditi istog dana, za samo par sati, što znači da ne morate da nosite privremene, plastične krunice.
 8. Cementiranje i postavljanje bezmetalne krune. Poslednji korak je tzv. cementiranje bezmetalne keramičke krunice, kojim je procedura završena, a vi se možete vratiti svakodnevnim aktivnostima bez nekog posebnog oporavka, čekanja, dužeg odsustvovanja i sl.

Za bezmetalne krunice cena zavisi od:

 • vrste bezmetalne krunice,
 • broja neophodnih krunica,
 • toga da li se ugrađuje na izbrušen zub ili na zubni implant.

ZAKAŽITE PREGLED

Bezmetalne krunice - pacijent 1 - pre i posle

Bezmetalne krunice - pacijent 2 - pre i posle

Bezmetalne krunice: 3 vrste

U našoj ordinaciji radimo nekoliko vrsta bezmetalnih krunica, među kojima su najpopularnije cirkonijum krunice. Saznajte nešto više o vrstama bezmetalnih krunica koje vam stoje na raspolaganju:

1. Bezmetalne cirkonijum krunice

Cirkonijum krunice su dobile ime po materijalu od kog se prave – u pitanju je bezmetalna keramika pod nazivom cirkonijum dioksid. Ova vrsta keramike je najčvršća od svih bezmetalnih krunica, dok njena boja u potpunosti imitira boju prirodnog zuba.

Osim na prirodne zube, ove krunice se mogu postaviti i na zubne implante.

2. Cirkonijum krunice sa “cut-back” tehnikom

Kod ovih krunica je 3/4 zuba izrađeno od višeslojne cirkonijum keramike, a prednje površine se ručno oblikuju i modeluju u skladu sa željama pacijenta.

Ova vrsta krunice je indikovana za prednje zube, kada je potrebna dovoljna čvrstoća zuba, ali je bitno i da se ispune određeni estetski zahtevi.

3. E.max ili litijum-disilikatne bezmetalne krunice

Ove bezmetalne krunice za zube se sastoje od keramike koja je za nijansu mekša od cirkonijum krunica, ali je estetski najsličnija boji prirodnog zuba.

One su indikovane u slučajevima kada se ispod krunice nalazi izbrušen prirodan zub, ali ne i zub ojačan livenom nadogradnjom ili na implantatu (boja metala bi se videla kroz krunicu).

Kada je bezmetalna kruna dobar izbor?

Bezmetalne navlake su pravo rešenje u sledećim situacijama:

 • Ukoliko je zub polomljen ili oštećen.
 • Ukoliko su iz bilo kog razloga krunice potrebne za prednje zube.
 • Ukoliko se opredelimo za kombinaciju zubnih implantata i krunica.
 • Iz čisto estetskih razloga (boja, oblik zuba).

Zašto izabrati Centar za digitalnu stomatologiju Magic Dent za vaše bezmetalne zubne krunice?

Zato što je naš stručni tim posvećen pružanju najkvalitetnije stomatološke usluge, uz primenu najnovijih tehnologija i najkvalitetnijih materijala. Uverite se i sami zašto iza nas stoje mnogobrojni zadovoljni pacijenti!

ZAKAŽITE SVOJ TERMIN VEĆ DANAS