Magic Dent - Folije za zube profesionale sportiste i rekreativce štite od povreda pri padu ili udarcu.

Ukoliko se bavite sportom, profesionalno ili rekreativno, znate da povreda zuba usled pada ili udarca nije retkost! Sa ciljem da do takvih povreda ne dođe pri bavljenju vašom omiljenom aktivnošću – preporučuje se nošenje zaštitinih folija za zube.

Magic Dent - Folije za zube profesionale sportiste i rekreativce štite od povreda pri padu ili udarcu.Zaštitne folije za zube bi trebalo da koriste odrasli, ali i deca koji se aktivno bave kontaktnim sportovima kao što su:

  • fudbal,
  • košarka,
  • hokej,
  • boks,
  • rvanje i sl.

Međutim, one se preporučuju i kod onih osoba koje se bave bezkontaktnim sportovima i rekreativnim aktivnostima kao što su:

  • biziklizam,
  • voženje rolera,
  • skejtbording.

Bilo da je reč o padu ili udarcu, do povreda dolazi najčešće u predelu prednjih zuba, jer su zbog svog položaja u vilici – oni najviše izloženi dejstvu sila.

Zaštitne folije za zube su u zavisnosti od potrebe – tanke i meke folije, koje mogu biti polugotove ili individualne. Polugotove se kupuju u sportskim radnjama, razmekšavaju se potapanjem u toplu vodu i u takvom stanju se unose u usta kako bi se oblikovale prema zubnom nizu. Iako su pristupačnije i imaju sposobnost da se rrelativno brzo adaptiraju po obliku – one imaju i određene nedostatke. Naime, vrlo često, ulsed nepreciznosti ili bolje reći – univerzalnosti oblika, one ne odgovaraju svakoj osobi! Spadaju ili izazivaju nelagodu tokom nošenja. Svi prethodno navedeni problemi su očekivani, jer one nisu individualno izrađene.

Kada se zaštitne folije izrađuju u stomatološkoj ordinaciji – najpre se uzima otisak zuba, na osnovu kojeg se izrađuje model zuba – koji zatim služi za izradu individualne zaštitne folije.

Izrada zaštitnih folija za zube po važoj meri i želji moguća je u ordinaciji Magic Dent!

Zaštitne folije mogu biti izrađene od različitih vrsta materijala i boja u zavisnosti od pola, namene, oblika vilice, ali isto tako i sporta kojim se bavite!

Za sportiste koji se bave kontaktnim sportovima preporučuje se izrada folija debljine 4mm. One su zbog svojih dimenzija, tj. debljine – manje komforne za nošenje, ali su znatno otpornije na udarce u predelu brade koje se kod kontaktnih sportova najviše dešavaju. Sa druge strane, kod ostalih sportista se preporučuje izrada nešto tanjih folija, koje su znatno komfornije, lakše za nošenje i ne ometaju govor koji je kod ekipnih sportova veoma bitan.

U stomatološkoj ordinaciji Magic Dent vršimo izradu individualnih folija raznih debljina i boja, a možemo se pohvaliti i velikim brojem zadovoljnih klijenata iz svih oblasti sporta.

Sve zaštitne folije se izrađuju od materijala koji je anti-alergijski što znači da ne izazivaju promene na zubima i oralnoj sluzokoži. Lako i jednostavno se održavaju i čuvaju u posebnim kutijama. Dovoljno je isprati ih vodom nakon svake upotrebe i nakon toga ih odložiti u odgovarajuću posudu!

Autor: dr Branka Matović

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

seven − 1 =

© 2018 - Magic Dent - dsgn: shojke.com