Magic Dent - tretman parodontalnog džepa

Parodontopatija je oboljenje potpornog tkiva zuba koja u uznapredovalom stadijumu dovodi do njihovog klaćenja i ispadanja. Njena glavna odlika je postojanje parodontalnih džepova, koji mogu biti gingivalni i pravi parodontalni džepovi. Kod prvih postoji upala desni, dok kod drugih zapaljenje, osim mekih tkiva, zahvata kost i cement zuba.

Magic Dent - mehaničko uklanjanje obolelog tkiva konzervativnim tretmanomTerapija parodontalnih džepova podrazumeva uklanjanje patološkog tkiva iz tih prostora. Kod konzervativnog tretmana se vrši mehaničko uklanjanje odgovarajućim instrumentima, dok se kod uznapredovalih formi to čini hirurškim putem – ,,režanj operacija“.

Savremena parodontologija pruža mogućnost primene lasera u terapiji. Oni se mogu koristiti kao dopuna standardnim stomatološkim zahvatima ili u potpunosti zameniti tradicionalni pristup.

Tretman paradontalnih džepova laserom

Kod terapije parodontalnih džepova laserom, posebnim nastavcima se ulazi u džep i u prvoj seansi se vrši obeskličavanje tog prostora. U drugoj poseti se laserom odstranjuje patološko tkivo, zubni konkrementi kao i bakterije i njihovi produkti.

Ono što se izdvaja kao prednost terapije laserom je njegovo selektivno delovanje na obolelo tkivo, uz očuvanje zdravog tkiva. Dodatne prednosti terapije laserom:

  • manje je invazivna,
  • nema krvarenja,
  • oporavak je ugodniji i brži i
  • nije potrebna anestezija – u većini slučajeva.

Parodontopatija je podmuklo oboljenje koje često prolazi sa blagim simptomima dok bolest ne uznapreduje. Zato je važno dijagnostikovati je na vreme i isto tako preduzeti potrebnu terapiju. U stomatološkoj ordinaciji Magic Dent imamo višegodišnje iskustvo laserskog tretmana parododntopatije, i smatramo da je on trenutno prvi izbor u terapiji.

Autor dr Marija Ivančević

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

thirteen − three =

© 2018 - Magic Dent - dsgn: shojke.com

}