Snimanje zuba je neophodno bilo da imate kvaran zub, neku infekciju, planirate postavljanje fiksne proteze ili ugradnju zubnih implantata.

Magic Dent Centar za digitalnu stomatologiju pruža kompletnu uslugu snimanja zuba. Neovisno od toga da li ste naš pacijent, kod nas snimanje zuba možete obaviti brzo, bez čekanja i zakazivanja.

Snimanje zuba u ordinaciji Magic Dent u Zemunu

Kada se govori o snimanju zuba, najčeše se misli na jedan od tri vrste snimaka. Svaki od njih ima specifičnu ulogu u stomatološkoj dijagnostici. U pitanju su:

 • Retroalveolarni i retrokoronarni snimak
 • Ortopan snimak
 • 3D snimak

U Magic Dent Centru za digitalnu stomatologiju dostupne su sve 3 vrste snimaka.

Za snimanje zuba cena zavisi od vrste snimka i aparata koji se koristi:

Cena retroveolarnog snimka: 800 dinara;


Cena ortopan snimka: 2000 dinara;


Cena snimanja zuba 3D aparatom, za S polje (jedna regija): 4500 dinara;


Cena 3D snimanja, za M polje (gornja vilica sa sinusima ili donja vilica): 5000 dinara;


Cena 3D snimanja, za L polje (gornja vilica sa sinusima i TMZ zglobom, ili donja sa mandibularnim kanalom): 6000 dinara;


Cena 3D snimanja, za XL polje (oba zubna luka sa paranazalnim šupljinama): 7000 dinara.

Snimanje zuba radimo i uslužno – ne morate biti naš pacijent.

Ako snimak zuba želite da dobijete brzo, bez zakazivanja, precizno i profesionalno, posetite nas u našoj ordinaciji u centru Zemuna, blizu teritorije opštine Novi Beograd.

POSETITE NAS

 

Vrste snimanja zuba

Retrokoronarni i retroalveolarni snimak zuba

Retroalveolarni snimak je fokusiran na pojedinačni zub ili regiju. Koristi se za precizniju dijagnostiku zuba koji se tretira. Na njemu se mogu videti krunični i korenski deo zuba.
Koristi se u svakodnevnoj dijagnostici kod lečenja kanala korena zuba.

Retrokoronarni snimak se koristi za dijagnostiku karijesa na zubima, pre svega na kontaktu dva susedna zuba.

Ortopan snimak

Ortopan je klasičan, 2d snimak. U pitanju je snimak gornje i donje vilice koji obuhvata sve zube gornje i donje vilice, vilične zglobove i maksilarne sinuse. Radi se periodično, u cilju kontrolnih ali i dijagnostičkih procedura.

3D snimak zuba

CBCT ili 3D snimak je savremeni tip snimanja zuba koji se koristi radi preciznije i detaljnije dijagnostike, uglavnom kod planiranja nekih oralno-hirurških procedura, ugradnje implantata i slično.

Za razliku od ortopan snimka koji je dvodimenzionalan, ova vrsta snimanja podrazumeva slojevito snimanje i digitalnu obradu svih struktura vilica, zuba i sinusnih šupljina, zbog čega se naziva 3D snimak.

Tehnologija snimanja je slična medicinskom skeneru, ali uz neuporedivo manju količinu radijacije. Zrak je u obliku kupe, sa precizno određenim poljem snimanja.

Prednosti digitalne radiografije u stomatologiji

Digitalna radiografija odnosno digitalno snimanje zuba je savremeni tip rendgenskog snimanja. Za registrovanje snimka koriste se digitalni senzori, umesto fotografskog filma koji se upotrebljava kod tradicionalnog 2D rendgenskog snimanja. Snimljena slika se odmah petvara u digitalne podatke i dostupna je za pregled ili slanje u roku od nekoliko sekundi.

Minimalna doza zračenja, precizna usmerenost X zraka, ali i visokokvalitetni snimci čine ih superirornijim od tradicionalnih rendgenskih snimaka. Digitalni rendgen snimci nam omogućavaju vizualizacije najsitnijih anatomskih detalja na zubima, kostima, mekim tkivima i sinusnim šupljinama.

Digitalno snimanje zuba – 9 prednosti

 1. Visoka jasnoća – digitalni rendgenski znaci proizvode slike visokog kvaliteta na kojima stomatolazi mogu precizno posmatrati skenirane delove vilica.
 2. Ekspozicija u realnom vremenu omogućava prilagođavanje osvetljenosti snimaka po potrebi kako bi se jasnije videli određeni detalji.
 3. Preciznija i oštrija slika.
 4. Znatno manje doze zračenja (do 90%) u poređenju sa konvencionalnom radiografijom.
 5. Skraćeno vreme izrade snimka.
 6. Ne koriste se hemikalije za izradu snimaka.
 7. Mogućnost trajnog arhiviranja snimka i njegova dostupnost u svakom trenutku.
 8. Mogućnost premeravanja anatomskih struktura u realnim proporcijama: širina i visina alveolarnog grebena, dužina korenskog kanala zuba, veličine cista, tumora…
 9. Posedovanje softvera tj.programa za virtuelno postavljanje raznih vrsta implantata na snimku u njihovoj realnoj veličini.

U Magic Dent Centru za digitalnu stomatologiju u Zemunu snimanje zuba je brzo, lako i aposolutno bezbolno i bez rizika po pacijenta.

Cela procedura traje nekoliko minuta, a korišćenje najsavremenijih metoda i rendgen aparata poslednje generacije za 2D i 3D snimanje zuba omogućava da snimci budu skoro pa momentalno gotovi po završetku snimanja. Snimak zuba vam možemo snimiti na CD, ali i proslediti na željenu i-mejl adresu.

KONTAKTIRAJTE NAS