Intraoralni skener je savremeni aparat koji se koristi za uzimanje otisaka zuba u stomatologiji.

Intraoralno skeniranje i digitalna stomatologija sa sobom donose mnogobrojne prednosti, koje se zasnivaju na brzini, preciznosti i udobnosti za pacijenta.

Intraoralni skener pruža komfor i preciznost i štedi vreme

U skladu sa konceptom svog rada i idejom o konstantnom unapređenju kvaliteta svojih usluga, u našoj stomatološkoj ordinaciji već godinama koristimo intraoralne skenere.

Zbog digitalnog uzimanja otisaka zuba, u ordinaciji Magic Dent možete očekivati izuzetno preciznu izradu krunica, faseta, zubnih mostova i drugih protetskih radova.

Ako uzimanje otiska pamtite kao neprijatno iskustvo, više nemate razloga da zbog toga odlažete početak protetskih radova ili transformacije osmeha koju dugo priželjkujete.

Pozovite nas i zakažite vaš individualni tretman i konsultaciju!

POZOVITE NAS

Intraoralni skener pravi nekoliko hiljada fotografija visoke rezolucije iz neposredne blizine, tačnije u ustima pacijenta, čime se dobija izuzetno precizan registrat stanja u ustima.

Takođe, upotreba intraoralnog skenera znači da prilikom uzimanja otiska zuba više nema neprijatnosti izazvanih otisnom masom.

Ranije je za uzimanje otiska bila potrebna kašika sa otisnom masom, koja se unosila u usta pacijenta, i to za svaku vilicu ponaosob. Ovaj proces je podrazumevao manje ili veće neprijatnosti, od gađenja zbog neprijatnog ukusa, pa sve do nagona za povraćanjem.

Osim što se ovim aparatom drastično olakšava proces uzimanja otisaka, i postiže izuzetna preciznost, takođe se dobija i na brzini, pa sada izrada protetskih radova traje kraće i neretko iziskuje manji broj poseta stomatologu, štedeći vaše vreme.

Digitalni otisak zuba uzima se brzo, komforno i precizno

8 prednosti koje donose intraoralni skener i digitalna stomatologija

 1. Smanjena neprijatnost kod uzimanja otisaka. Kao što smo već objasnili, više nema neprijatnih kašika za otiskivanje, otisne mase koja zapada u grlo pacijentu i izaziva refleks povraćanja.
 2. Brzina otiskivanja je više nego duplo kraća u odnosu na klasično otiskivanje, što znači da za 3 minuta završavamo skeniranje zuba obe vilice. Brzina fotografisanja je od 70 FPS do 100 FPS (fotografija u sekundi)!
 3. Preciznost skenera koji koristimo u ordinaciji Magic Dent je na nivou od 11 mikrometra. Ukoliko se i desi određena nepreciznost otiska, tada ponavljamo skeniranje samo te regije, tog zuba – ne moramo da uzimamo ponovno otisak cele vilice kao ranije.
 4. Digitalna stomatologija nam omogućava lakše planiranje, kao i jasnije predstavljanje pacijentima i smislenije konsultacije. Omogućena nam je izrada izuzetno preciznih kako modela za analizu, tako i privremenih radova za kliničku prezentaciju. Na taj način ste vi uključeni u ključne tačke procesa!
 5. Brzina izrade protetskih radova – inleja, onleja, faseta, luminira, krunica, kako na implantima tako i na zubima – je skraćena na jedan radni dan. To znači da, ukoliko se danas skenira vilica, sutradan se dobija definitvni rad na svim zubima ili implantima!
 6. U laboratoriji se preskače izrada gipsanih modela, koji dodatno usporavaju proces. Gipsani modeli su naime podrazumevali da se model zuba i vilice iseca iz prefabrikovanih keramičkih diskova, dorađuje, peče pa šalje u ordinaciju. Zahvaljujući intraoralnim skenerima posao u laboratoriji je ne samo brži, već i precizniji, ali i čistiji.
 7. Preciznost izrade krunica i svih ostalih protetskih radova je na najvišem mogućem nivou.
 8. Ono što je najbitnije, estetski efekat i izgled digitalno izrađenih krunica je izvanredan.

Digitalna stomatologija u svakodnevici

Digitalna stomatologija predstavlja jedan složen i kompleksan proces, koji se sastoji od niza koraka. Ovi koraci podrazumevaju primenu svih dostupnih digitalnih sredstava. Ona nam omogućava:

 1. fotografisanje,
 2. planiranje,
 3. predstavljanje budućeg izgleda zuba i osmeha klijentima,
 4. konsultovanje,
 5. otiskivanje, a zatim i
 6. izradu izuzetno preciznih modela za analizu, privremenih radova, i naravno definitivnih krunica, mostova i svih ostalih protetskih radova.

U ovaj proces, koji podrazumeva da se uzme digitalni otisak zuba pa se zatim prema njemu izrade privremeni i konačni protetski radovi, su osim stomatologa, uključene i laboratorije koje dizajniraju i izrađuju sve protetske nadoknade.

Zakažite pregled u ordinaciji Magic Dent i započnite put do ostvarenja zdravog i estetski savršenog osmeha!

ZAKAŽITE PREGLED

Digitalna fotografija u stomatologiji

Digitalna fotografija je postala nezaobilazni deo kod planiranja, ali i početka svake iole ozbiljnije rekonstrukcije – kako funkcionalne, tako i one iz domena estetske stomatologije. Fotografiše se početno stanje – i spoljašnji izgled i unutrašnjost usta.

U tom procesu su nam neophodni:

 • DSLR digitalni fotoaparat,
 • blicevi za intraoralno fotografisanje, kao i
 • objektiv za macro fotografisanje.

U stomatološkoj ordinaciji Magic Dent već godinama koristimo ovu vrstu opreme.

Magic Dent – korak napred

Ponosni smo što možemo da vam, kao naredni logični korak u digitalizaciji i povećanju preciznosti usluga, predstavimo digitalni intraoralni skener i ponudimo sve prednosti koje on pruža.

Između većeg broja skenera dostupnih na svetskom tržištu, mi smo se, kao jedna od prvih stomatoloških ordinacija na ovim prostorima, opredelili za firmu Medit i njihov poslednji i najprecizniji skener i700.

Ovaj izuzetno lagani i brzi skener je veoma mobilan i lak za održavanje i dezinfekciju, što njegovu upotrebu čini dodatno sigurnom i praktičnom, ali i udobnom, i za stomatologa i za pacijenta.

Pogledajte atmosferu u ordinaciji tokom intraoralnog skeniranja.

Pogledajte kako se snimaju otisci zuba u ordinaciji Magic Dent!