Šta je estetska stomatologija i kakva je primena u praksi?

Estetska stomatologija podrazumeva niz različitih procedura i postupaka koji se primenjuju u cilju postizanja željenog estetskog rezultata.

Najčešće estetske intervencije u ustima su:

 • izbeljivanje zuba,
 • izrada keramičkih faseta i ljuspica,
 • postavljanje kompozitnih plombi.

Želite savršen osmeh? U stomatološkoj ordinaciji dostupne su sve 3 gore navedene intervencije, ali i mnoge druge. Mi pronalazimo individualno rešenje za svaki vaš problem ili želju.

ZAKAŽITE PREGLED

Estetska stomatologija u ordinaciji Magic Dent

Magic Dent je pravo mesto ako ste u potrazi za nekim pouzdanim iz oblasti estetske stomatologije, jer:

 • …u timu imamo iskusne stomatologe koji se stalno stručno usavršavaju u ovoj oblasti;
 • …iza sebe imamo mnoštvo uspešnih radova i intervencija iz ove oblasti stomatologije;
 • …svakom pacijentu pristupamo potpuno individualno;
 • …u radu koristimo samo najkvalitetnije materijale;
 • …smo ordinaciju opremili najmodernijom opremom na tržištu;
 • …su kod nas sve intervencije bezbolne zahvaljujući upotrebi lokalne anestezije, a nudimo i mogućnost analgosedacije;
 • …za uzimanje otisaka zuba, koje je vrlo često potrebno kada je estetska stomatologija u pitanju, koristimo neverovatno brz, precizan i komforan intraoralni skener;
 • …na jednom mestu imate i pregled i snimanje zuba, kao i njihovo lečenje ukoliko je to potrebno.

Ako maštate o drugačijoj nijansi boje zuba, njihovom pravilnijem rasporedu, o drugačijem obliku ili veličini zuba ili desni – jednom rečju o savršenom osmehu – javite nam se!

POZOVITE NAS

 

Šta sve obuhvata estetska stomatologija?

Danas skoro svaka stomatološka intervencija ima imperativ zubne estetike. Zato ne čudi što u estetsku stomatologiju spadaju raznovrsne stomatološke intervencije i usluge.

Izbeljivanje zuba

Beljenje zuba je sve popularnija procedura u kojoj se uklanjaju razne diskoloracije sa zuba. Ove promene boje mogu biti posledica različitih spoljnih i unutrašnjih faktora, od neadekvatnog održavanja oralne higijene, preko konzumiranja tamnih pića, do traume zuba.

Najefikasniji i najbrži tretman izbeljivanja zuba svakako je izbeljivanje zuba laserom. U stomatološkoj ordinaciji Magic Dent koristimo najnapredniji diodni laserski sistem BIOLASE. On pruža brojne prednosti u odnosu na ostale tehnike beljenja zuba. Najznačajnije među njima su:

 • 2 puta brža procedura,
 • 3 do 9 nijansi svetlija boja,
 • mogućnost izbeljivanja i kod osetljivih zuba,
 • tretman zahteva samo jednu seansu,
 • potpuno je bezbolan.

Tretman traje samo 20 minuta, a rezultati su maksimalni.

ZAKAŽITE PROFESIONALNO BELJENJE ZUBA

U stomatološkoj ordinaciji Magic Dent koristimo najnapredniji diodni laserski sistem BIOLASE.

 

Uklanjanje zubnog kamenca

Uklanjanje kamenca sa zuba je rutinska i jedna od najčešćih stomatoloških intervencija.

Kamenac su zapravo čvrste naslage koje se talože na zubima. Njihovo taloženje je pre ili kasnije neizbežno, a skidanje je stvar i estetike i zdravlja. Naime, posledica neuklanjanja kamenca sa zuba nije samo ružan izgled zuba, već i javljanje problema kao što su parodontopatija, zapaljenje desni i pojava karijesa.

Estetska stomatologija - pre i posle uklanjanja zubnog kamenca

 

Bezmetalne krune ili navlake za zube

Zubne krunice su fiksne protetske nadoknade koje oštećenom zubu vraćaju stari ili pak daju novi, idealni oblik.

Za njihovo postavljanje je neophodna obrada zuba odnosno brušenje, jer one prekrivaju zub u potpunosti.

Među svim vrstama krunica za zube, bezmetalne, a posebno cirkonijum krunice, se najviše ističu svojim vrhunskim estetskim svojstvima. One su takođe i neverovatno čvrste i otporne.

Estetska stomatologija: Krunicama protiv nepravilnosti zuba

 

Fasete ili viniri

Fasete su tanki keramički ili kompozitni oblici koji se lepe na površinu zuba.

One mogu rešiti vaše nezadovoljstvo bojom ili oblikom zuba, razmakom između zuba, kao i sa vidnim tragovima trošenja zuba.

Viniri se mogu praviti od različitih materijala. Najčešći izbor naših pacijenata je ipak keramika, jer je ona i dovoljno čvrsta i postojana, i ima potpuno prirodan izgled. Zahvaljujući tome keramički viniri se savršeno uklapaju u zubni niz.

Razlika između gore opisane keramičke krune i fasete je ta što se kod fasete brusi samo prednja površina zuba, što njenu ugradnju čini nešto komfornijom.

 

Luminiri ili non prep viniri

Ova vrsta trajne protetske nadoknade je zapravo vrsta vinira. Naime, luminiri rešavaju iste probleme kao viniri. Ono što ih čini posebnim je to što su neverovatno tanki (samo oko 0.2 mm) a istovremeno i optorni.

Takođe, razlika je i u tome što za njihovu ugradnju nije potrebna prethodna obrada odnosno brušenje zuba. Ovo čini postavljanje luminira izuzetno brzim i udobnim.

Estetska stomatologija - pre i posle postavljanja faseta - luminira

Zbunjuje vas mnoštvo različitih vrsta keramičkih nadoknada za zube, ali i razlika između njihovih primena i cena?
Pozovite nas i dođite na pregled – naši stomatolozi će vam rado objasniti nijanse u ovim razlikama, ali i dati savet kako je najbolje da vi lično dođete do savršenog osmeha.

POZOVITE NAS

 

Kompozitne plombe

Kompozitnim ili popularno rečeno “belim” plombama moguće je sanirati, ali i ulepšati i prednje i bočne zube, i to bez brušenja.
Moderni materijali dopuštaju nam dobijanje visokog estetskog učinka korišćenjem kompletnog spektra boja.

Ukoliko vam estetiku osmeha narušavaju „sive” odnosno amalgamske plombe, treba da znate da ih u ordinaciji Magic Dent možete zameniti gore pomenutim belim plombama ako stomatolog proceni da je ovakva zamena povoljna ne samo za lepotu već i za zdravlje vaših zuba.

 

Dentalni laseri u službi estetske stomatologije

Osim za izbeljivanje, dentalni laseri se koriste i za mnoge druge intervencije u stomatologiji. Neke od njih, koje obuhvata i estetska stomatologija, su:

 • gingivektomija – uklanjanje dela mekih tkiva oko zuba, čime se eliminiše pojava poznata kao “gummy smile” i produžava se vidljivi deo zuba;
 • frenektomija – uklanjanje frenuluma, čime se rešava problem prevelikog razmaka između gornjih jedinica.

 

Zubni nakit

Kada govorimo o nakitu za zube, mislimo na postavljanje cirkona na jedan ili više zuba. Pacijenti nam se najčešće obraćaju sa željom da im ugradimo cirkon na jednu od gornjih dvojki. Ako su zubi potpuno zdravi, nema prepreka za ovu kratku i bezbolnu estetsku intervenciju.

Stomatološka ordinacija Magic Dent vam stoji na raspolaganju za sve intervencije iz domena estetske stomatologije. Pre bilo kakvog tretmana očekujte detaljan pregled zuba i desni. Ukoliko nema potrebe za lečenjem, krećemo u planiranje transformacije vašeg osmeha. Uključujemo vas u svaki korak do konačnih, željenih rezultata.

Pišite nam za zakazivanje i sve dodatne informacije.

PIŠITE NAM